РФ погрожує західним компаніям, які йдуть з країни
Світ

РФ погрожує західним компаніям, які йдуть з країни

14 березня 2022, 09:31
0
1
Сподобалось?
1

Російська прокуратура погрожує західним компаніям, зокрема McDonald's, P&G та IBM, арештами керівництва та конфіскацією майна за вихід з країни та критику влади.

Про це інформує ТСН з посиланням на The Washington Post.

Минулого тижня прокурори направили попередження компаніям, зокрема Coca-Cola, McDonald’s, Procter & Gamble, International Business Machines Corp., IBM та KFC.

За словами співрозмовників видання, дзвінки та візити представників влади містили погрози подати до суду на компанії та арештувати активи, зокрема – торгові марки.

Такі "попередження" влади РФ змусили щонайменше одну компанію обмежити спілкування з материнською компанією через побоювання, що електронні або текстові повідомлення можуть бути перехоплені. Деякі компанії переїхали і вивезти своїх керівників з Росії.

Багато компаній, особливо роздрібні продавці та виробники, заявили, що їх рішення про припинення діяльності на території Росії мають тимчасовий характер. Дехто сказав, що вихід з російського ринку був викликаний порушенням ланцюжків поставок через санкції. Інші пообіцяли піти назавжди.

У виданні зазначають, що Путін може схвалити план націоналізації західних компаній, які залишають Росію.

"Будь-яке беззаконне рішення Росії про арешт активів цих компаній в кінцевому підсумку призведе до ще більшого економічного удару для Росії", — попередила речниця Білого дому Джен Псакі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися