Путін визнав, що має вплив на сепаратистів, і таки переговорив про мир з Порошенком
Світ

Путін визнав, що має вплив на сепаратистів, і таки переговорив про мир з Порошенком

6 червня 2014, 16:45
0
1
Сподобалось?
1

Спочатку Петро Порошенко коротко і неформально поспілкувався з Володимиром Путіним. Зустріч відбулася під час заходів з відзначення 70-ї річниці висадки учасників антигітлерівської коаліції в Нормандії.

Спілкування відбулося після фотографування, коли більшість лідерів увійшли до будівлі. Але Путін, Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель залишилися за дверима і поспілкувалися втрьох.

Пізніше новообраний президентом України Петро Порошенко і російський президент Володимир Путін потиснули один одному руки і домовились про шляхи вирішення кризи в Україні.

Про це повідомляє прес-служба президента Франції Франсуа Олланда, пише «Українська правда» з посиланням на Reuters.

Згідно з повідомленням, перед ланчем Олланд і Канцлер Німеччини ініціювали розмову президентів Росії і України. Порошенко і Путін провели 15-хвлинну зустріч.

Офіс Олланда стверджує, що «чоловіки потисли руки і домовились провести найближчими днями переговори про припинення вогню між українськими силовиками та проросійськими сепаратистами на Сході України».

Крім того, Путін і Порошенко обговорили шляхи вирішення конфлікту, включаючи те, що Росія визнає законним обрання Порошенка, так само як і економічні відносини.

В офісі Оланда додали, що таку зустріч готували кілька днів, але тримали у секреті до того моменту, поки вона не відбулася. 

Також Путін розмовляв із самим Оландом. Президент РФ визнав, що, «можливо, має деякий вплив на проросійських сепаратистів».

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися