Помер експрем'єр Італії Сільвіо Берлусконі
Світ

Помер експрем'єр Італії Сільвіо Берлусконі

12 червня 2023, 12:38
0
0
Сподобалось?
0

В Італії у віці 86 років помер колишній прем’єр-міністр Сільвіо Берлусконі. Він мав серйозні проблеми зі здоров’ям та був госпіталізований напередодні.


Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Corriere della Sera.
Берлусконі помер 12 червня в лікарні Сан-Раффаеле в Мілані.

Кілька днів тому 86-річний мільярдер був повторно госпіталізований після виписки з лікарні минулого місяця, де він більше шести тижнів лікувався від легеневої інфекції, пов’язаної з хронічною лейкемією.

Здоров’я Берлусконі помітно погіршилося в останні роки після операції на відкритому серці в 2016 році і численних госпіталізацій після зараження COVID-19 три роки тому.

Сільвіо Берлусконі – людина, яка суттєво впливала на італійську політику останню чверть століття. Мільярдер зі скандальною репутацією, який неодноразово потрапляв на лаву підсудних.

Найвідоміший і найбагатший товариш Путіна в Італії, за понад 20 років перебування того при владі в Росії. Берлусконі ніколи не приховував своїх особливих стосунків з російським очільником. Після вторгнення Росії до України їхня дружба стала ще міцнішою.

2015 року Берлусконі святкував із Путіним в Криму анексію Росією українського півострова, попиваючи колекційне вино 240-річної давності на комбінаті «Массандра». Після цього СБУ заборонила мільярдеру в’їзд до України на три роки.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися