17-річний юнак з Волині бореться за кожен подих!
Актуально

17-річний юнак з Волині бореться за кожен подих!

13 червня 2016, 17:38
0
0
Сподобалось?
0

Генетична хвороба, якою нагородила Назара доля, рідкісна – муковісцидоз. Кожен 20-й має мутацію гена, який спричиняє таку недугу.  Муковісцидоз – вражає легені і травну систему. Організму хворої дитини не вистачає ферментів, які допомагають розріджувати слиз. Через велику кількість мокроти в легенях розвиваються різні хвороботворні бактерії. У результаті відбуваються часті підйоми температури, постійний кашель, задишка, страждають серце і печінка.

До 5-річного віку лікарі Ковеля, Луцька, Рівного, Львова, Києва не могли остаточно встановити діагноз. Як результат – втрачено дорогоцінний час, та частину лівої легені (прооперований в три роки). Нині Назарові важко дихати. Інколи у спокої частота доходить до 42 дихальних рухів (норма 15-20). Постійні запальні процеси в легенях та кишківнику, тяжкі ураження основних внутрішніх органів вимагають дороговартісної щоденної терапії ферментами та антибіотиками. Лікування вимагає значних коштів, в середньому на місяць сім’я, має знайти на придбання ліків для порядку дитини 30 000 гривень. Цій родині дуже потрібна підтримка. Вони неймовірно сильні і люблячі батьки, але самостійно їм з такою бідою не впоратися.

Небайдужих родина Бондаруків з Ковеля просить допомоги. Гроші можна надіслати на картку ПриватБанку: 5211 5273 0167 52 33 на ім’я мами Назара Бондарук Оксани Павлівни.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися