ЄС погодив торгові преференції для України
Економіка

ЄС погодив торгові преференції для України

24 жовтня 2014, 16:52
0
0
Сподобалось?
0

Рада ЄС своїм рішенням продовжила Україні автономні торговельні преференції. Рішення було ухвалено письмовою процедурою сьогодні у Брюсселі.

Про це повідомляє власний кореспондент УНІАН.

«Сьогодні Рада прийняла постанову, якою продовжує до кінця 2015 року односторонні торговельні преференцій, що застосовуються з квітня 2014 року, на користь України», - йдеться в документі.

Ця постанова надає українським експортерам можливість продовжували преференційний доступ на ринки ЄС, не чекаючи набуття чинності положень про торгівлю в рамках Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Торговельні преференції повинні були закінчитися 1 листопада 2014 року, але на даний час продовжені до 31 грудня 2015 року. Комісія надала свою пропозицію продовжити заходи 22 вересня.

Торговельні преференції є частиною пакета пропозицій, спрямованого на забезпечення економічної та фінансової підтримки України. Вони включають у себе тимчасове скорочення або ліквідацію митних зборів відповідно до графіка поступок, закладених в Угоді про асоціацію. Політична частина Угоди про асоціацію була підписана у березні 2014, інша частина угоди (економічна) в червні 2014 року, однак у терміни тимчасового застосування були внесені поправки.

Тоді як багато глав Угоди буде тимчасово застосовуватися з 1 листопада 2014 року, дата початку положень про вільну торгівлю в даний час встановлена на 1 січня 2016 року.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися