Теплий листопад змінить... аномально теплий грудень?
Україна

Теплий листопад змінить... аномально теплий грудень?

6 листопада 2014, 15:40
0
7
Сподобалось?
7

 

Сьогодні втішний прогноз погоди українці чекають не менше, ніж новин з фронту, адже газова тема і, у зв'язку з нею, відключення тепла та гарячої води у домівка, турбує багатьох. Майже цілий жовтень дітвора мерзла у дитсадках та школах, зуби цокали і у квартирах, особливо мешканців зхідних регіонів країни. Та нарешті природа над нами змилувалася! Надворі - друге «бабине літо» і +17 майже посеред листопада. А синоптики ще й натякають, що буде... третє, на початку зими.

Погода - наче у травні чи навіть на початку червня (як якого року літо вдасться). А на календарі ось-ось дмухне зима. Аж не віриться, що таке може бути. У Гідрометцентрі пояснюють: холодне повітря потроху відступає у східному напрямку, а з Центральної Європи до нас переміщається тепла повітряна маса атлантичного походження. Тепла погода тішитиме нас протягом усього місяця! Тільки вночі, переважно у східній частині країни, триматимуться невеликі морози. Місцями - туман і мряка.
У західній частині України синоптики передбачають суху погоду, місцями туман, паморозь. До кінця цього тижня температура повітря вночі 0-5 градусів тепла, вдень +9+14 і навіть 16 градусів тепла. Погодьтеся, спека не по-осінньому. Взагалі, тепло протримається й у другій половині листопада, правда, денні позначки впадуть до +8 градусів тепла.

А от грудень може піднести справжній сюрприз. Зрозуміло, стовідсотково передбачити, яким він буде, важко. Але, за словами завідувача відділу кліматичних досліджень Гідрометеорологічного інституту Вазіри Мартазінової, перший місяць зими цього року буде не просто теплим, а навіть теплішим за листопад!

Поки синоптики називають свої причини, люди уклінно дякують Господу, що змилувався над українцями.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися