Погода на Різдво та Новий рік: синоптик здивував прогнозом на свята
Україна

Погода на Різдво та Новий рік: синоптик здивував прогнозом на свята

25 грудня 2023, 12:40
0
0
Сподобалось?
0

До кінця року погода в Україні буде примхливою та нестабільною. Очікуються коливання температури, невеликі опади й дефіцит снігового покриву.

Про це в коментарі "Телеграфу" розповів синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич.

За його даними, тепла погода в Україні триматиметься ще 21 та 22 грудня, а потім прийде невелике похолодання.

"23 та 24 грудня у зв’язку з розвитком малорухливого циклону в районі країн Балтії та надходженням холоднішого скандинавського повітря, очікується короткочасне зниження температури та невеликі опади у вигляді мокрого снігу та снігу, на півдні - з дощем", - каже синоптик.

Зокрема, за його даними, вночі будуть морози до -2...-8 °С, а вдень температура у більшості областей коливатиметься в межах -4...+2°С. Лише у Криму та на півдні Одеської області повітря прогріватиметься до +1…+6.

Це похолодання буде короткочасним, тому вже з Різдва, 25 грудня, температура в Україні знову підвищиться до аномальних показників. Вночі очікується -1…+5°С, вдень +3…+8°С, а на півдні, у Криму та на Прикарпатті місцями можливе прогрівання до +10…+15°С! Потепління, за даними синоптика, супроводжуватиметься невеликими дощами й туманами.

Погода на Новий рік

Напередодні Нового року, з 28 по 31 грудня, температура повітря знизиться по всій країні до невеликих морозів. За прогнозом синоптика, вночі стовпчики термометрів падатимуть до -3...-9°С, а вдень показуватимуть -3...+3°С.

"Не виключено випадання снігу та мокрого снігу, за винятком південних областей... на Новий рік є ймовірність відновлення більш зимового характеру погоди", - прогнозує Ігор Кібальчич.

Яка погода буде в Україні до Різдва - прогноз на найближчі дні

За даними відомого синоптика Наталки Діденко, 21 грудня в Україні буде без істотних опадів, проте дещо похолоднішає, вдень +1...+5 градусів. 22 грудня побільшає опадів  й посилиться вітер. 23 грудня стане ще прохолодніше, а опади будуть переважно у вигляді мокрого снігу. На Святвечір прогнозується холодна погода із мокрим снігом та дощем, а на Різдво в Україні знову почне підвищуватися температура.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися