Росія, Франція та Нічеччина намагалися схилити Україну до виборів на Донбасі в умовах окупації
Україна

Росія, Франція та Нічеччина намагалися схилити Україну до виборів на Донбасі в умовах окупації

4 березня 2016, 03:47
0
0
Сподобалось?
0

У Парижі відбулася зустріч глав МЗС країн «нормандської четвірки», яка затягнулася на понад чотири години. Черговий раунд переговорів підтвердив, що цей формат є «мертвим» і починає іти врозріз з інтересами України, яка є постраждалою стороною внаслідок агресії Росії.

Судячи з повідомлень у ЗМІ, зустріч звелася до спроби вмовити українську сторону на проведення місцевих виборів на Донбасі за будь-яких обставин, тобто навіть в умовах окупації.

«Ми висловили бажання, щоб ці вибори пройшли до кінця першого півріччя 2016 року», - заявив глава МЗС Франції Жан-Марк Ейро.

Французький міністр також повідомив, що на переговорах «сторони наголосили на важливості прийняття (Україною) закону про вибори, який би дозволив провести вибори в місцеві органи влади в першому півріччі 2016 року.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр в свою чергу повідомив журналістам, що результати зустрічі не принесли задоволення, оскільки позиції конфліктуючих сторін ще сильно різняться. Він додав, що не задоволений як ситуацією на сході України, так і результатами самої зустрічі, тим, «як Київ і Москва вели переговори».

Звичайно, що ідею виборів на Донбасі підтримав і представник Росії Сергій Лавров. Однак Україна відмовилася від цього сценарію легітимізації убивць і бандитів та «сірих» утворень на території нашої держави.

Павло Клімкін підкреслив, що черговий фарс виборів на Донбасі нікому не потрібен, голосування відбудеться або за українськими законами і стандартами ОБСЄ, або його взагалі не буде.

Зрештою підсумки зустрічі обмежилися енною декларацією про обмін полоненими та незаконно утримуваними під вартою.

Також вчергове задекларували проведення розмінування у 12 районах на Донбасі. А ще підписали дивний документ, який забороняє навчання і будь-які інші дії, що пов'язані зі стрільбами поблизу лінії зіткнення 30-кілометрових зонах з кожного боку. Якщо зважити на те, як останнім часом росіяни використовують на Донбасі «відведені» «Гради», то можна легко дати оцінку і цим домовленостям.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися