Кількість абонентів мобільного зв’язку різко зменшилася
Україна

Кількість абонентів мобільного зв’язку різко зменшилася

29 липня 2016, 17:57
0
0
Сподобалось?
0

Як повідомляється в звіті «Turkcell», материнської компанії мобільного оператора «lifecell», за результатами другого кварталу база клієнтів компанії зменшилася майже на мільйон – до 9,7 млн.

«Це було викликано головним чином зниженням використання абонентами декількох сім-карт», – пояснюється у звіті турецького холдингу.

Про це пише liga.net.

Конкуренти «lifecell» своїх звітів за другий квартал поки не опублікували. Але, як розповідає директор з маркетингу «МТС Україна» («Vodafone») Олег Решетін, даний тренд на ринку став помітний ще з кінця минулого року.

Але абонентська база зменшується не лише у «lifecell». Найбільший оператор мобільного зв'язку «Київстар» зафіксував на початку року помітне зменшення клієнтської бази. За підсумками першого кварталу 2016 року вона зменшилася на 800 000 – до 25,3 млн.

Тільки у «Vodafone» в першому кварталі було зареєстровано незначне збільшення абонентської бази – на 400 000, до 20,7 млн сім-карт.

Частково це було пов'язано з тим, що на початку року досить велику кількість сім-карт «Vodafone» скупили спекулянти, щоб перепродати в Європу.

Учасники ринку називають закономірним відмову абонентів від другої сімки.

Зниження кількості мобільних абонентів в Україні фіксує і Держстат.

За підсумками першого кварталу відомство нарахувало 57,1 млн сім-карт. При цьому за підсумками 2015 року їх були 60,7 млн.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися