Шахраї крадуть телефонні номери
Україна

Шахраї крадуть телефонні номери

3 серпня 2017, 18:47
0
0
Сподобалось?
0

В Україні набирає обертів новий вид шахрайства – викрадення номерів мобільних телефонів з подальшим зняттям наявних на рахунку коштів. У даному випадку від атаки зловмисників можна захиститися лише не віддзвонюючи на незнайомі вам номери.

Схема афери наступна. Зловмисники дзвонять на телефон жертви під будь-яким приводом. Наприклад, шукають в Інтернеті оголошення про продаж будь-якої речі. Намагаються зробити так, щоб залишити на телефоні абонента пропущені дзвінки з різних номерів аби людина пізніше перенабрала їх. Того ж, або наступного дня жертва отримує  SMS від мобільного оператора, що її SIM-карту заблоковано. Це справа рук зловмисників. Вони звертаються до оператора під виглядом власника номера, та називають перелік останніх дзвінків, які самі ж раніше спровокували, й виготовляють дублікат SIM-карти. Зрозуміло, що здобиччю шахраїв стають кошти з мобільного рахунку жертви. Але, найімовірніше, переслідують куди більш серйознішу мету. Оскільки нерідко мобільний телефон прив’язаний до банківських карт людей, і відповідно можна отримати доступ і до операцій з ними. Також з краденого номера можна провернути яку-небудь іншу аферу.

Не загрожує такий вид шахрайства абонентам, які мають контракти з мобільними операторами. Адже усі серйозні дії по їхніх рахунках здійснюються після підтвердження особи. Натомість більшість українців користуються мобільним зв’язком анонімно, тож оператор не може точно встановити, хто звертається по дублікат SIM-карти. У даному випадку є можливість зареєструвати свої особисті дані і отримати додатковий захист для свого номера на випадок непередбачуваних ситуацій.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися