8-річний автор легендарного «Маріупольського щоденника» з мамою втік від окупантів
Україна

8-річний автор легендарного «Маріупольського щоденника» з мамою втік від окупантів

3 червня 2022, 15:35
0
1
Сподобалось?
1

8-річний хлопчик Єгор з Маріуполя, який вів щоденник про жахи життя у блокадному Маріуполі, зумів з родиною вирватись до Запоріжжя.

Про це повідомив його родич, маріупольський фотограф Євгеній Сосновський.

«Вони це зробили! Той самий хлопчик, який написав свій «Маріупольський щоденник», та його сім’я на 100-й день війни змогли виїхати з окупованого Маріуполя! Двоє поранених дітей, їхня поранена мати та бабуся вже в безпеці і зараз у Запоріжжі!» - повідомив Сосновський.

На початку травня чоловік оприлюднив фото щоденника 8-річного хлопчика Єгора, який вів записи в підвалі розбомбленого Маріуполя.

У словах дитини описаний весь жах війни, яку він бачив на власні очі. Ці фото розійшлися у соцмережах сотнями перепостів та зібрали безліч коментарів українців.

Євгеній Сосновський є двоюрідним дідусем маленького Єгора. Одного дня, вже після початку війни, той опинився на порозі його квартири разом із мамою та 15-річною сестрою. Усі вони були поранені в результаті вибуху.

За деякий час, розказував Сосновський ВВС News Україна, квартиру довелось залишити і переміститись в підвал сусіднього будинку.

Дідусь сфотографував сторінки, списані нерівним дитячим почерком.

Після двох місяців перебування в окупації Євгенію вдалось вирватись з Маріуполя. На початку травня він з дружиною і тещею зміг сісти на евакуаційний автобус, що залишав місто по «гуманітарному коридору».

Після важкої подорожі і чисельних блокпостів росіян вони змогли потрапити до українського Запоріжжя.

Сосновський зміг вивести цінний вантаж – флеш-картку з близько 400 фотографіями, зробленими в Маріуполі. «Я надійно заховав її в особистих речах, щоб не знайшли при перевірках», – каже він. Тепер його світлини – це важкі і трагічні свідчення вбивства рідного міста.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися