У Луцьку збудують вірменську церкву
Волинь

У Луцьку збудують вірменську церкву

6 січня 2015, 21:58
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку вірменська громадська організація планує збудувати церкву. Для цього обрали місце в районі ДПЗ на на вулиці Боженка неподалік бульвару Дружби народів. Уже є усне погодження з посадовцями управління містобудування та архітектури Луцької міської ради.

Про це розповів у коментарі ВолиньPost голова Вірменської обласної громади «Ані» Ншан Антонян.
Антонян розповів, що поки все на стадії виготовлення ескізу. Земельну ділянку площею 20 «соток» мають виділити депутати міськради. Проект самої церкви поки що не роблять. За словами голови організації, за проект візьмуться лише після виділення землі.

Ншан Антонян розповів, що обговорив будівництво вірменського храму в Луцьку з представниками Вірменської апостольської церкви в Україні. Після виділення землі будуть шукати спонсорів. На час будівництва планують, за традицією, привезти з Вірменії камінь з хрестом - хачкар.

Колись давно, ще за часів Великого Князівства Литовського у Луцьку була вірменська церква. Будівництво датується 1427 роком. Пізніше тут був костел. Приміщення постійно міняло призначення і вціліло до наших часів. Нині тут житловий будинок. Відповідну реконструкцію провели за радянських часів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися