У Луцьку вшанували матерів полеглих героїв і виклали слово «МИР» з вишиваних рушників
Волинь

У Луцьку вшанували матерів полеглих героїв і виклали слово «МИР» з вишиваних рушників

10 травня 2015, 23:32
0
1
Сподобалось?
1

У Луцьку у День матері відбувся шостий Всеукраїнський фестиваль вишитих рушників «Вишиті обереги єднання». Розпочалося дійство на Театральному майдані конкурсом дитячих малюнків, присвячених матерям. Там же відбувся благодійний аукціон-продаж вишитих рушників. Також знані волинські вишивальниці провели майстер-класи з вишивання рушників. Фестиваль відбувся з ініціативи заслуженого діяча мистецтв України Віталія Іваницького за підтримки Луцької міської ради.

Лучани та гості міста створили «Спільний рушник». В акції взяв участь перший заступник міського голови Тарас Яковлев. Крім того, перед Волинським обласним академічним українським музично-драматичним театром імені Тараса Шевченка з вишитих рушників молодь виклала слово «МИР».

Також під час фестивалю вшанували матерів воїнів «Небесної Сотні» та учасників АТО. Для цього 25 матерів полеглих Героїв запросили на Театральний майдан. Тут Для них звучали слова вдячності за те, що виростили синів-патріотів. Також відбулося підбиття підсумків акції «Допоможемо матерям загиблих героїв», в рамках якої збирали кошти на їх підтримку. Просто небайдужі громадяни, а також установи перераховували гроші на рахунок Волинської обласної спілки ветеранів Афганістану. Загалом вдалося зібрати 28 тисяч гривень.

Прийшли підтримати матерів, які втратили синів, і представники духовенства. Вони передали жінкам ікони Божої Матері. Згодом імена кожного загиблого на сході лучанина зачитали поіменно, при цьому кожного разу у небо відпускали жовті і блакитні кульки із жалобними стрічками. Наостанок учасники фестивалю поклали квіти до стели Героїв Небесної Сотні та полеглих в АТО, що розміщена біля приміщення Волинської обласної бібліотеки для юнацтва.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися