На сільському референдумі люди висловилися проти об’єднання з Луцьком
Волинь

На сільському референдумі люди висловилися проти об’єднання з Луцьком

1 вересня 2015, 09:57
0
0
Сподобалось?
0

У Жидичинській сільській раді Ківерцівського району провели своєрідний референдум - опитування місцевих жителів щодо того із ким вони бажають об’єднуватися. Процедура відбувалася із 28 по 30 серпня на території сіл Жидичин, Кульчин та Липляни. Участь в опитуванні взяли 1730 виборців (72,7% від загальної кількості). Було запропоновано 5 варіантів для вибору.

За те, аби об’єдналися Жидичинська та Озерцівська сільські ради Ківерцівського району, проголосували 1075 людей (62,2%). Об’єднатися з Луцьком виявили бажання 567 респондентів (32,7%). Так, як це передбачено у перспективному плані (громада із центром у селі Маяки, до котрої приєднуються Рокинівська та Жидичинська сільські ради) тепер прагнуть жити лише 12 мешканців (0,7%). «За» об’єднання з центром у Ківерцях 44 виборці (це – 2,6%). Не підтримали жодного варіанта 32 людей (1,8%).

– Звісно, це – просто масштабне опитування, юридичної сили такий референдум не має. Але це – реальна картина, чого хочуть люди, – наголосив Жидичинський сільський голова Олег Данкевич.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися