Танкісти 14-ї бригади відійшли від передової на Донецькому напрямку
Волинь

Танкісти 14-ї бригади відійшли від передової на Донецькому напрямку

24 жовтня 2015, 17:03
0
0
Сподобалось?
0

В рамках реалізації положень Мінських домовленостей українські військовослужбовці на Донецькому напрямку завершили перший етап відведення військової техніки та озброєння на відстань не менше 15 кілометрів від лінії розмежування.  Серед підрозділів, які змушені були покинути передові позиції, і танкісти 14-ї бригади з Володимира-Волинського.

Прес-центр АТО підготував фоторепортаж про їх відведення.

Як зазначають самі танкісти, такому розвитку подій вони не дуже раді і залишають передові позиції неохоче. Так, наприклад, Андрій проходить службу у танковому підрозділі 14-ї окремої механізованої бригади командиром танку. Він не приховує своїх переживань з приводу відходу від лінії розмежування та обіцяє у разі потреби швидко повернутися на передову.

- Свою бойову машину ми називаємо «Зевсом», адже якщо хтось не хоче з нами мирно жити, то ми йому відправимо декілька «блискавок», - посміхаючись говорить Андрій. – Поїхати звідси дуже просто, втім ми переживаємо щоб нам не довелося швидко повертатися. У нас до них довіри немає, дуже багато брехні вже було.

Екіпаж на цьому танку служить не так давно, однак сама бойова машина побувала у багатьох найгарячіших точках АТО, і своє грізне ім’я виправдовувала не раз.

Командир танкового взводу з позивним «Макар» до свого підрозділу повернувся нещодавно. Він проходив лікування та реабілітацію після поранення, яке він отримав ще в минулому році в Луганській області. За словами військовослужбовця, перше, що його здивувало так це тиша, яка сьогодні є на передових позиціях.

- Зараз ситуація дуже помінялася, немає тих обстрілів, - ділиться своїми думками «Макар». – Раніше не було жодного дня без інтенсивних обстрілів з важкого озброєння. Після приїзду не потрапляв під жоден обстріл, аж не звично.
Сам «Макар» родом з Волині, він військовослужбовець за контрактом, і в минулому році брав участь в боях за Рубіжне, Сєверодонецьк, Лисичанськ. Він не проти того, щоб відвести танки, адже з огляду на стабілізацію ситуації така можливість є. Втім, військовослужбовець мало вірить в те, що бойовики теж відведуть всю свою техніку.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися