У центрі Луцька буде фан-зона з трансляціями матчів Євро-2016
Волинь

У центрі Луцька буде фан-зона з трансляціями матчів Євро-2016

9 червня 2016, 12:58
0
0
Сподобалось?
0

Громадська організація «Volfest» кілька місяців займалася організацією фан-зони до Євро-2016 у Луцьку. Як розповів голова організації Валерій Пельц, до останнього моменту тривали перемовини з телеканалом «Україна» та компанією «Спорт Маркет Плюс» щодо прийнятної вартості транслювання матчів. Зрештою це вдалося. Плече організаторам підставила будівельна компанія «Луцьксантехмонтаж №536», яка зробила подарунок любителям футболу у Луцьку, ставши генеральним спонсором фан-зони у Луцьку. Голова правління підприємства Ігор Чорнуха розповів, що організатори звернулися до нього за 15 хвилин до того, як потрібно було дати відповідь викуповує Луцьк права на телетрансляцію або ні.

- Відповідь була позитивна. Адже практично цілий місяць лучани тут зможуть проводити свій час. Це дуже хороший захід. Тому дуже добре, що матимемо фан-зону у Луцьку, - зазначив Ігор Чорнуха.

Фан-зона «Територія футболу» діятиме у центрі міста на Театральному майдані з 12 червня – відкриється матчем Німеччина-Україна.

Матчі транслюватимуться з екрана розміром 4 на 3 метри. Його встановлять на місці, де раніше був фонтан. Екран направлять у бік ЦУМу. Попередньо планується, що матчі на екрані транслюватимуться з 12:00 до 24:00 щодня. В обідню пору повторюватимуть найцікавіші матчі попереднього дня.

Функціонуватиме й невеличка фуд-зона. На території фан-зони продаватиметься лише безалкогольне пиво у пластикових стаканах. Луцька міська рада розглядає можливість заборони торгівлі алкоголем на час роботи футбольної фан-зони у центральній частині міста.

Організатори у процесі роботи фан-зони будуть вдосконалювати свою роботу і розширювати проект. Можливо будуть спортивні конкурси для дітей.

Слід розуміти, що бюджет нинішньої фан-зони складає, наразі, близько 200 тисяч гривень. Це дуже скромно, порівняно з фан-зоною під час Євро-2012, яка функціонувала у Луцьку. Тоді луцька фан-зона була у числі чотирьох офіційних, яку спонсори Євро-2012 компанія «KIA Motors» профінансували на 1 мільйон гривень. При тодішньому курсі валют це складало понад 120 тисяч доларів. Прикро, що десь загубився мобільний футбольний майданчик, який у 2012 році встановили на Тенатральному майдані Луцька. На ньому вирували пристрасті фан-турніру з міні-футболу. Організаторам нинішньої фан-зони віднайти його не вдалося.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися