10 років співпраці Ковеля і Барзінгхаузена
Волинь

10 років співпраці Ковеля і Барзінгхаузена

16 травня 2018, 15:10
0
0
Сподобалось?
0

Офіційна делегація Ковеля взяла участь в урочистостях в  Німеччині  з нагоди 10-річчя укладення договору на співпрацю з німецьким містом Барзінгхаузеном. Також цьому був присвячений  міжнародний юнацький турнір з футболу, де грала ковельська  команда. Перед мешканцями німецького міста виступали мистецькі колективи Ковеля – дитячий танцювальний ансамбль «Дзвіночок» та  гурт «Барви». Про це пише сайт Ковельської міської ради.

 Ще в 1992 році перша група  дітей з Еовеля  поїхала туди  на відпочинок. І відтоді щоліта мешканці цього милого містечка у Нижній Саксонії гостинно зустрічають наших хлопчиків та дівчаток. З ініціативи Лілії Бішофф, яка впродовж 25 років займається благодійністю, і розпочалась співпраця двох міст, вона створила організацію «Допомога дітям України» і   турбується, щоб наші хлопчики і дівчатка гарно провели канікули в Німеччині. З 1992 року на оздоровленні побувало близько тисячі юних ковельчан. В основному – це діти, яким випала непроста доля. Уже через два тижні чергова група поїде на відпочинок у Барзінгхаузен. 

  На честь ювілею Барзінгхаузен також приймав гостей з інших міст-партнерів – польського Бжега Дольного, французького Мон-Сент-Енья́на та німецького Вурцена.

Німецькі колеги, аби засвідчити важливість партнерства між містами, запропонували укласти  угоду-підтвердження на продовження подальшої співпраці. Підписи під документом поставили Ковельський  міський голова Олег Кіндер та бургомістр Барзінгхаузена Марк Ламан.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися