У Луцьку хочуть облікувати 36 об'єктів природно-заповідного фонду
Волинь

У Луцьку хочуть облікувати 36 об'єктів природно-заповідного фонду

20 жовтня 2022, 12:02
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку облікують 36 об'єктів природно-заповідного фонду, що знаходяться на землях комунальної власності Луцької міської територіальної громади.

Про це у коментарі власкору ВолиньUA розповіла начальник відділу екології Луцької міськради Оксана Лисак.

«Минулого тижня у міській раді створили робочу групу з перевірки та забезпечення встановлення меж територій природно-заповідного фонду, що знаходяться на землях комунальної власності Луцької міської територіальної громади у натурі. Ініціатором виступило управління екології. Після розширення меж Луцької громади кількість об'єктів природно-заповідного фонду зросла з 7 до 36-ти. Але не всі вони у нашому підпорядкуванні. Частина є державного значення. Серед об'єктів, які треба облікувати і встановити межі, є як водні плеса, так і ботанічні пам'ятки. В цій сфері панує хаос, оскільки на деякі об'єкти не робилась документація. Також є проблеми з відображенням їх на кадастровій карті. Навіть наш «Лесин ясен», якого вже немає, досі є на кадастровій карті і розташований він чомусь аж на Меморіалі слави», - зазначила посадовець.

Оксана Лисак додала, що комісія буде виїжджати на місце та здійснювати огляд кожного об'єкту. А потім встановлюватиме його межі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися