Світ

У Кореї можлива війна. Конфлікт — через... ялинку

21 грудня 2014, 16:07
0
0
Сподобалось?
0

 

Оголошенням війни назвав представник командування західної ділянки фронту Корейської народної армії (КНА) намір встановити різдвяну ялинку на пагорбі Эгибон в Республіці Корея (РК) поблизу міжкорейського кордону. Як підкреслюється в його заяві, церемонія запалювання вогнів у цьому районі, який є наслідком ворожої політики правлячих кіл Південної Кореї на чолі з Пак Кин Хе (президент РК - прим. ред.) «образлива для солдатів і офіцерів КНА і фактично означає оголошення війни», повідомляє ТАСС.
Як попередив представник командування, КНДР «не збирається пасивно спостерігати за провокаційними діями південнокорейського режиму в районі військової демаркаційної лінії в демілітаризованій зоні». Він нагадав, що військовослужбовці західного ділянки фронту «вже на практиці продемонстрували готовність протидіяти запуску повітряних куль з листівками провокаційного змісту з боку Південної Кореї».
«Тому Сеулу варто звернути увагу на те, що армія і населення народної республіки почали приймати жорсткі міри щодо провокаторів», - наголошується в заяві.
Щорічна церемонія запалювання вогнів на ялинці проводилася до 2004 року, коли РК і КНДР домовилися припинити пропагандистські акції по обидві сторони кордону. Однак після інциденту з затонулим у 2010 році корветом південнокорейських ВМС «Чхонан» ця церемонія відновилася. Тільки в минулому році в період різкого загострення обстановки на Корейському півострові міністерство оборони РК відхилило прохання південнокорейських церков дати дозвіл запалити вогні на різдвяній ялинці, які видно на території КНДР.

Джерело: Високий Замок

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися