У Міноборони презентували нову військову форму
Україна

У Міноборони презентували нову військову форму

27 липня 2015, 15:44
0
1
Сподобалось?
1

Сьогодні у Міністерстві оборони України за участі Президента Петра Порошенка відбулася презентація нової військової форми, до розробки якої причетні волонтери.

Під час презентації керівники робочих груп продемонстрували Президенту нові зразки повсякденної, парадно-вихідної форми військовослужбовців, єдиний бойовий комплект польової форми та спорядження, знаки розрізнення. Розробка нової форми тривала 4 місяці, основна частина комплектів виготовлена в Україні, дещо – з іноземних матеріалів. Серед змін – запровадження нових кольорів форми для різних видів військ, нового камуфляжу. При розробці повсякденної, польової форми увага зверталася на забезпечення зручності та мобільності військовослужбовців. У новій формі відмовилися від п’ятикутної зірки і повернулись до чотирикутної, яка використовувалась в Українській галицькій армії. Також запроваджено окремий колір кітеля для спецвійськ.

Президент зауважив, що йому сподобалися ініціативи відійти від досвіду радянської армії. «Нам треба запроваджувати свої нові українські традиції, в тому числі – і нові українські звання. Заміна «молодшого лейтенанта» на «хорунжого» повністю відповідає українським традиціям і структурі військових звань країн НАТО», – сказав Президент. Також Президент висловився за запровадження звання «бригадного генерала».

Глава держави високо оцінив роботу «волонтерського десанту» у Міністерстві оборони. «За допомогою волонтерів лише за кілька місяців зроблено те, чого у військовому відомстві не могли за всі попередні роки: впроваджено стандарти НАТО у речовому забезпеченні, а також нові технічні умови для забезпечення Збройних сил України. За короткий термін з Міністерством оборони ви досягли відчутного прогресу», – сказав Президент, звертаючись до волонтерів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися