«Шахтар» пролетів як фанера над Мальме
Україна

«Шахтар» пролетів як фанера над Мальме

22 жовтня 2015, 10:22
0
0
Сподобалось?
0

Донецький «Шахтар» знову зганьбився у лізі Чемпіонів. Цього разу гірники смішно виглядали на фоні аутсайдере своєї групи – «Мальме». Зі Швеції донеччани могли привезти й розгром, але вдала гра П’ятова, а подекуди елементарне везіння, врятували команду від цього. Таким вийшов 100 матч Мірчі Луческу в якості тренера у Лізі Чемпіонів.

«Мальме» – «Шахтар» – 1:0

Гол: 1:0 – Розенберг (17).

«Мальме»: 1. Віланд, 2. Конате, 3. Тіннерхольм, 17. Бенгтссон, 6. Левіцкі, 8. Аду, 20. Родич (5. Ракіп, 71), 21. Арнасон, 9. Розенберг, 23. Бергет, 28. Джурджич (11. Мехметі, 88).

«Шахтар»: 30. П'ятов, 5. Кучер, 31. Ісмаїлі, 33. Срна, 44. Ракицький, 6. Степаненко, 8. Фред, 10. Бернард, 11. Марлос (22. Едуардо, 71), 29. Тейшейра, 21. Гладкий (74. Коваленко, 82).

Нереалізований пенальті – Розенберг (56).

Шведи перемогли «Шахтар» тактикою і дисципліною. Розуміючи. Що не зможуть змагатися з донецькими футболістами у майстерності володіння м’ячем господарі поля особливо і не переймалися цим компонентом. М’яч дві третини ігрового часу знаходився у ногах «гірників», але толку від того було мало. Шведи ж першу свою атаку у матчі, для якої нагода трапилася аж на 17 хвилині, перетворили у гол. Розенберга вивели на удар і той впритул розстріляв ворота П’ятова. Цього разу Андрій був безсилий виручити команду, хоча, інколи, робив у цьому матчі неможливе.

Після голу «Шахтар» організував щось схоже на навалу на ворота суперника. Але пробити шведський мур не вдалося. «Мальме» оборонявся усією командою, навіть Розенберг одного разу замінив голкіпера, заблокувавши удар Тейшейри. Зрештою жодного вартого уваги прямого удару у площину воріт Віланда так і не відбулося. Натомість «гірники» ледь не отримали м’яч у роздягальню. На щастя, П’ятов вийшов переможцем з очної дуелі з Брегетом.

По перерві кошмарна гра «Шахтаря» продовжилася. Срна «привіз» 11-метровий у свої ворота. На щастя виручив П’ятов, парирувавши удар Джурджича з позначки. Протягом кількох хвилин Андрій ще двічі вигравав дуелі у цього ж футболіста – відбив його удар і нейтралузував вихід сам на сам. Одного разу поцілили шведи й у каркас воріт П’ятова.

«Шахтар» за весь другий тайм нічого путнього не створив. Можна згадати, хіба-що, відчайдушний удар Ракицького парируваний Віландом, і момент Степаненка, який «проспав» дуже гостру передачу від Ковеленка.

Донецька команда після першого кола групового турніру має нуль очок і законно посідає останнє місце у квартеті «А». Про вихід у наступний раунд уже можна забути. Тепер «гірникам» потрібно вдома з більшим рахунком перемагати «Мальме», щоб поборотися за путівку у Лігу Європи.

https://www.youtube.com/watch?v=QBi_7fHSkSk


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися