Правильний догляд за порожниною рота: основні аспекти
Україна

Правильний догляд за порожниною рота: основні аспекти

23 вересня 2020, 16:33
1
1
Сподобалось?
1

Стан порожнини рота багато в чому залежить від регулярного виконання гігієнічних процедур, а також від наявності шкідливих звичок і особливостей харчування. Найбільш поширені проблеми – карієс і погіршення стану ясен, що найчастіше викликане розвитком пародонтозу, пародонтиту, гінгівіту. Їх поява часто пов'язана з генетичною схильністю, але завдяки певному комплексу заходів можна значно зменшити негативні прояви:

· збалансований раціон харчування, який передбачає відмову від надмірного вживання продуктів і напоїв з високим вмістом цукру, включення в меню фруктів і овочів;

· куріння й зловживання спиртними напоями, посилюють будь-які запальні процеси, тому повна відмова або хоча б скорочення кількості викурених сигарет або випитого алкоголю можуть знизити активність запалення;

· для зниження ризику щелепно-лицьових травм використовуємо під час занять спортом спеціальні захисні засоби.

Продукція Oral-B: ефективне й безпечне очищення

Важливе значення має й правильний підбір зубної щітки. Сьогодні подібну продукцію випускає досить багато компаній, але варто віддати перевагу тим фірмам, для яких виробництво засобів для гігієни порожнини рота є основним напрямком діяльності. Бренд Oral-B займається виготовленням таких товарів з 1950 року. Пародонтолог Роберт Хатсон зауважив, що жорстка синтетична щетина та невдала форма зубних щіток травмує ясна та провокує появу гінгівіту, для якого характерні почервоніння, набряклість, кровоточивість.

У 1949 році стоматолог розробив власну модель. Він збільшив в 3 рази кількість пучків і запропонував використовувати якісніший, більш піддатливий нейлон. Через рік Роберт отримав патент на свій винахід. Для практичної реалізації свого проекту він заручився підтримкою власників фармацевтичної компанії, що розташована в Каліфорнії. Для активного просування новинки був створений спеціальний відділ продажів, в штаті якого спочатку було тільки 2 співробітники. Але продумана маркетингова стратегія дозволила не тільки привернути увагу до новинки, але й в короткі терміни досягти високих продажів.

Співпраця зі стоматологами, організація освітніх програм, участь у профільних конференціях, благодійність – все це в поєднанні з якісним виконанням і власними науковими розробками зробили цю марку успішною. Бренд Oral-B завжди відрізнявся своїми інноваціями. Серед особливих пропозицій відзначимо ряд нововведень:

· випуск в 1963 році електричної зубної щітки;

· оригінальні моделі з ергономічною ручкою та голівкою під певним кутом;

· впровадження в 1991 році щетинок особливої ​​округлої форми для делікатної гігієни порожнини рота, які зміною кольору сигналізують про необхідність оновити аксесуар;

· перехресне розташування щетинок дозволяє виконувати чистку зубів відразу у двох напрямках.

З 2006 році права на цей бренд належать концерну Procter & Gamble. Сьогодні в каталог Oral-B входить гігієнічна продукція різної спрямованості – карієс, запалення ясен, зниження чутливості, відбілювання, зміцнення й відновлення емалі. У колекції більше десятка основних серій, а також лінійка для дітей. Розробка електричних моделей зубних щіток здійснюється спільно з представниками відомої компанії Braun.

Пропонуються два основні варіанти, що працюють від батарейок або акумулятора. Вироби з першої групи не мають високої продуктивності, тому використовуються переважно, як дорожня модель. Пристрої на акумуляторах працюють без підзарядки протягом тижня. В каталог входять варіанти з різними способами очищення. Зворотно-обертальні рухи використовуються в моделях, призначених для дітей старше 3-х років і дорослих з підвищеною чутливістю зубів. Якщо особливих проблем в порожнині рота немає, застосовуємо варіант для інтенсивного очищення. Цей пристрій виконує не тільки зворотно-поступальні, а й вібрує. Такі варіанти швидше розм'якшують і видаляють наліт.

При підборі враховуємо також додаткові опції – наявність таймера й датчика контролю процедури, а також індикатора заряду, кількість режимів роботи. Особливу увагу приділяємо формі насадки, адже саме вона визначає специфіку чистки, наприклад, додаткове відбілювання або робота в важкодоступних місцях.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Анастасия Миронова
    Анастасия Миронова

    Что-бы сохранить здоровые зубы, нужно посещать регулярно стоматолога. И я в этом сама убедилась, так как не ходила к стоматологу очень долгое время, по причине того что меня ничего не беспокоило и ничего не болело, как казалось. Но на самом деле есть скрытый кариес, который может развиваться не снаружи зуба, а внутри, разрушая его полностью, и вы об этом можете даже не догадываться. Так было в моём случае, слава богу обратилась к опытным, хорошим специалистам, им удалось спасти и вылечить мой зуб - https://stomatology-lementa.com.ua/

    9 липня 2021, 19:20
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися