З’явився онлайн-ресторан зі стравами часів Голодомору
Україна

З’явився онлайн-ресторан зі стравами часів Голодомору

27 листопада 2020, 14:25
0
0
Сподобалось?
0

Онлайн-ресторан пам'яті зі стравами з продуктів, які українці споживали під час Голодомору 1932-33 років запустили до Дня пам'яті жертв Голодомору студенти Української академії лідерства.

У «меню» - трав'яники, випечені з натертої трави, затеруха з кори дерев, паляниці з картопляних відходів, хлібці з запеченої соломи, коржик із кори дубу, коріння очерету та лободи тощо, повідомляють організатори.

Кнопка «Дізнатися ціну» є під описом кожної страви. Натиснувши її, можна прочитати історії про виживання людей в умовах Голодомору за допомогою рослин, які були доступними.

«Ціна цієї страви - життя тисячів людей, яким дивом вдалося приберегти жменю зерна. Часто його виколупували просто з нір гризунів, бо за кілька колосків з поля могли розстріляти. Українці повставали проти такого знущання», - повідомили в описі ціни паляничок із картоплиних відходів.

Також на сайті проєкту можна подивитися відео з історіями свідків тих подій, яким вдалося вижити.

Онлайн-ресторан є продовженням проєкту Uncounted since 1932 (Непораховані з 1932 року) - у попередні 3 роки студенти організовували вуличні поп-ап ресторани зі стравами часів Голодомору у 7 містах країни, а також в Ізраїлі та Бельгії. Проєкт має на меті поширення знань про Голодомор як геноцид українців.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися