Кремль стягнув до кордону з Україною ще декілька тисяч солдат
Україна

Кремль стягнув до кордону з Україною ще декілька тисяч солдат

17 лютого 2022, 10:26
0
0
Сподобалось?
0

На нашому кордоні збільшується кількість російських військових. Кремль всупереч публічним заявам про відведення військ днями стягнув до кордону з Україною ще декілька тисяч солдат. Про це пише американська преса, посилаючись на джерела в Білому домі.

Про це повідомляє ТСН.

Більше того, менш ніж за десять кілометрів від українського кордону російські війська в Білорусі на річці Прип'ять розгорнули понтонний міст. Про це повідомляють дослідники, що вивчають дані з відкритих джерел, посилаючись на супутникові знімки. У білоруському Міноборони заявляють, що таким способом вони відпрацьовують удари з повітря.

Водночас The Washington Post з посиланням на високопоставленого американського чиновника пише, що Росія додала близько 7 тисяч своїх військових вздовж українського кордону, деякі з них прибули лише в середу, 16 лютого. Заяви Москви про відведення військ у Вашингтоні назвали "неправдивими".

Як повідомляє видання, цю заяву підтримав і начальник оборонної розвідки Великої Британії генерал-лейтенант Джеймс Гокенгалл, який публічно заявив, що Кремль "продовжує нарощувати військовий потенціал поблизу України". "Це включає фіксування додаткової бронетехніки, гелікоптерів і польового госпіталю, які рухаються до кордонів України", - додав він.

Раніше генсек НАТО наголосив, що Москва скупчила рекордну кількість військ поблизу України вперше від часів "холодної війни", і на цю загрозу потрібно реагувати вчасно. І їхнього часткового відведення, про яке заявляють в Росії, - тут ще не помітили. Нинішня криза найсерйозніша за останні десятиліття, заявив напередодні Єнс Столтенберг.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися