ЗСУ звільнили понад 15 населених пунктів на Херсонщині
Україна

ЗСУ звільнили понад 15 населених пунктів на Херсонщині

12 квітня 2022, 20:49
0
0
Сподобалось?
0

Українська армія відсунула лінію вогню від Криворізького району углиб Херсонської області, визволивши понад 15 населених пунктів.

Про це в ефірі телемарафону розповів голова Криворізької військової адміністрації Олександр Вілкул, повідомляє Укрінформ.

"Завдяки доблесті наших військових лінія фронту знаходиться не на межі Криворізького району та Херсонської області, вона просунута значно далі вглиб Херсонської області. Визволено понад 15 населених пунктів. Вороги намагаються огризатися, але наші бійці дуже якісно знищують і техніку, і живу силу противника", - зазначив він.

За словами Вілкула, деякі з визволених сіл Херсонщини були під контролем загарбників тиждень, інші – місяць, і місцеві жителі розповідають жахливі історії.

Наразі у цих населених пунктах відновлюється життя: туди завозять продукти, ліки. Також відновлюється робота поліції, енергетиків та ремонтують водоводи.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині загарбники блокують «зелені коридори» для постачання продовольства та ліків, через що на тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси. Також загарбники викрадають активістів, керівників громад, депутатів. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися