Партизанські війни в окупації
Україна

Партизанські війни в окупації

12 червня 2022, 14:18
0
1
Сподобалось?
1

У тимчасово окупованих областях українці з усіх сил опираються загарбникам. Розрахунок рашистів на те, що цивільні з нетерпінням чекають «визволителів», не виправдався.

Український прапор та музичний «привіт» у Херсоні. За словами жителів обласного центру, зараз в окупантів – лють та паніка впереміш зі страхом. Після двох дивних вибухів у місті посилено патрулі. Кілька днів поспіль над будівлею залізничного вокзалу невідомі піднімали прапор України, а по всьому місту розвішували синьо-жовті стрічки та іншу національну символіку. Крім того, українські патріоти доводять окупантів до сказу ще й музичними «привітами». Було таке, що о 5-й ранку на всю вулицю заграла сопілка і голосно прозвучало: «Доброго вечора, ми з України!» А потім увімкнули пісню «Ой, у лузі червона калина...» Херсонці плакали.

Вибухи у Мелітополі. Під час передислокації ворожої техніки у місті пролунали вибухи. Місцеві кажуть, що окупанти забігали, як мурахи: з’явилося два нові блокпости, стали зупиняти і перевіряти автомобілі. Мелітопольці усміхаються – ефективні були вибухи!

В Енергодарі – замах на «очільників». Поранено ставленика окупантів Андрія Шевчика з охоронцями. Почалися облави. Щоправда, нікого не знайшли. Зате зрадники України нарешті усвідомили, що на них чекає: ніхто не буде їх жаліти. Кажуть, Шевчик та його охоронці у важкому стані в реанімації. Виживуть чи ні – питання.

Патріотичні листівки у Бердянську, Токмаку, Каховці, Мелітополі, Херсоні та Великому Бурлуку. Не менше допікають російським загарбникам і розклеєні у захоплених ними населених пунктах листівки. Партизани прикрашають їх яскравими ілюстраціями та обіцяють окупантам знищувати їх, як раніше підпільники нацистів. Такі листівки з’являються на вуличних стовпах, адміністративних будівлях та житлових будинках. Вони підтримують дух українців в окупації і дають надію на швидке звільнення.

Марта ДИМИДІВСЬКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися