Які пільги належать людям з інвалідністю?
Україна

Які пільги належать людям з інвалідністю?

22 грудня 2023, 14:07
0
0
Сподобалось?
0

Пільги людям з інвалідністю внаслідок загального захворювання надаються згідно із Законом «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні». Їхній обсяг залежить від групи інвалідності.

Придбання ліків та засобів реабілітації. Безкоштовно чи на пільгових умовах ліки можуть придбати

●люди з інвалідністю 1, 2 та 3-ї груп при амбулаторному лікуванні за рецептом лікаря (за умови, що їхня пенсія чи соцдопомога, призначена замість пенсії, не перевищує мінімальний розмір пенсії, у 2023 році він становить 2093 гривні);

●люди з інвалідністю 1 та 2-ї груп можуть при амбулаторному лікуванні придбати лікарські засоби за рецептом лікаря зі знижкою 50%;

●люди з інвалідністю 1, 2 та 3-ї груп мають право на безкоштовне або на пільгових умовах забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації.

Курортне лікування. Люди з інвалідністю мають право на безоплатне забезпечення санаторно-курортними путівками за наявності медичних показань.

Транспорт. Люди з інвалідністю мають знижку 50% на вартість проїзду на внутрішніх лініях повітряного, залізничного, річкового та автомобільного транспорту в період з 1 жовтня по 15 травня.

Крім цього, люди з інвалідністю 1 та 2-ї груп можуть безкоштовно користуватися міським пасажирським транспортом (окрім таксі).

ПРИМІТКА. Безкоштовний проїзд у міському пасажирському транспорті (окрім таксі), а також знижка 50% на проїзд усіма зазначеними видами транспорту в період з 1 жовтня по 15 травня поширюється і на того, хто супроводжує (не більше однієї особи) людину з інвалідністю 1-ї групи.

Комунальні послуги. Що ж до пільгової оплати комунальних послуг, то в законі такої можливості не передбачено. Тому єдиний варіант – звертатися по субсидію.

Наш кор.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися