Суд нарешті дозволив арештувати командира «Беркуту», якого підозрюють у вбивстві майданівців. Але лише після того, як він утік
Україна

Суд нарешті дозволив арештувати командира «Беркуту», якого підозрюють у вбивстві майданівців. Але лише після того, як він утік

5 жовтня 2014, 13:09
0
0
Сподобалось?
0

Командир спеціальної роти столичного «Беркута» Дмитро Садовник, якого підозрюють у причетності до вбивства 39 активістів Євромайдану, втік з-під домашнього арешту.

Як відомо, слідчий суддя Печерського районного суду Києва 19 вересня звільнив з-під варти підозрюваного у масових розстрілах учасників акцій протесту у лютому 2014 року, обравши йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 23.00 до 7.00 год. наступної доби. Наприкінці вересня та на початку жовтня адвокати постраждалих та Генпрокуратура намагалися повернути Садовника за грати, подавши апеляцію на рішення Печерського райсуду. Колишній беркутівець уникав судових засідань. Передаючи через адвоката довідки про раптові напади різних хвороб. 3 жовтня суд постановив доставити його на засідання примусово. Проте Садовник зник, залишивши місце постійного проживання.

Після цього Печерський районний суд міста Києва задовольнив клопотання Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України, та надав дозвіл на затримання командира роти спеціального призначення ПМОП «Беркут», який підозрюється у причетності до розстрілу учасників акцій протесту на вул. Інститутській в місті Києві. Розшук підозрюваного Генеральною прокуратурою доручено Службі безпеки України із залученням підрозділів МВС України. Генеральна прокуратура України звертається до всіх громадян, хто може допомогти у пошуку і затримані підозрюваного і буде вдячна за надану інформацію.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися