Дочка – гранатометниця, а сини – снайпери
Чернівці

Дочка – гранатометниця, а сини – снайпери

28 січня, 10:00
0
0
Сподобалось?
0

Першою пішла воювати дівчина

60-річна Світлана зі Сторожинецької громади Чернівецької області «Мати-героїня».  Вона виховала дев’ятеро дітей. Двоє наймолодших навчаються у школі, а троє нині воюють на передовій. Мати щодня чекає від них дзвінка і молиться, щоб найшвидше закінчилася війна.

Жінка розповідає, що найперше контракт із ЗСУ три роки тому підписала донька Тетяна. Вона ще зі школи мріяла про військову службу. Не злякало дівчину те, що їй доведеться боротися з ворогами на передовій. Зараз служить гранатометницею на Запорізькому напрямку. 

Коли почалося повномасштабне вторгнення, старші сини теж пішли у військкомат. Михайлові, який живе на Київщині з родиною, двічі відмовляли через проблеми зі здоров’ям. То на перших порах волонтерив, але потім таки пішов на фронт. Він – снайпер.

Інший брат – 31-річний Микола, служить в бригаді, яка воює на Донеччині. Він також снайпер. Мати каже, що діти рідко розповідають про війну. Більше розпитують, як справи у селі, як вона, рідні. Але від цього на серці не легшає, вона розуміє, що приховують від неї багато страшних подробиць, щоб менше переживала. Таня була поранена. Дві контузії та поранення має Михайло.

Світлана розповідає, що як тільки діти пішли на війну, у селі почали говорити, що це через гроші. Вона витирає сльози і примовляє:

– Вони пішли не тому, що хочуть багато грошей, а тому, що хочуть захистити Україну. А той, хто каже, що це через гроші, то хай сам піде туди і теж багато заробить. І хай страждають там, як мої діти, по два роки.

Напередодні свят і доньці, і синам вдалося додзвонитися додому, привітати маму. Почула їх, але це не зняло із серця тягар.

– Я бачу новини, де щодня повідомляють про загиблих! Боже, як це страшно! – витирає сльози. – Через постійні переживання погано сплю, голова болить. Трохи знервуюся – руки трусяться. Мої діти самі вибрали свій шлях, я ніколи їм не вказувала, що робити. Швидше б закінчилася війна, щоб всі живі-здорові прийшли додому!

Наталія ВЕЧОРОВА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися