«До противника –   200 метрів»: бійці 100-ї бригади Волині ні на крок не відступили з позицій
Волинь

«До противника – 200 метрів»: бійці 100-ї бригади Волині ні на крок не відступили з позицій

13 грудня 2023, 11:57
0
0
Сподобалось?
0

У Серебрянському лісництві неподалік окупованої Кремінної на Луганщині останні кілька тижнів по-справжньому гаряче.

Російські дрони сновигають над головою всю дорогу, обабіч ґрунтовки час від часу – ними ж розбита техніка Сил оборони. Їх оточують 2-3 метрові обрубки сосен, які ще півтора року тому були лісом. Ось одразу три безпілотники армії РФ геть близько над головою, але їхнього дзижчання не почути.

Повітря майже безперервно стрясає канонада – вибух, знову вибух, десь на фоні стрілкотня, знову вибух.

Поки журналісти Донбас Реалії затемна прямують «на нуль» – так менше шансів потрапити на очі операторам тих самих дронів – тиша не западає ні на мить.

Місце призначення – позиції 100-ї окремої бригади Сил ТрО у Серебрянському лісництві під окупованою Кремінною. Останні кілька тижнів Росія активно шукає слабкі місця в обороні ЗСУ щоб продавити її, розповідають військові. Тому спостереження за супротивником щохвилини – до позицій російської армії близько 200 метрів. Плюс в тому, що на цій ділянці ще лишились дерева, які слугують за укриття.

 «Дуже близько розташовані один від одного. Вдень можна спостерігати, а коли працюємо вночі з тепловізорами, то навіть дуже чітко видно і позиції, і ворожих людей», – каже Роман, військовослужбовець 100-ї ОБр ТрО.

Його побратим Володимир зауважує – воюють разом вже понад півтора роки. І це дає перевагу.

«Навіть якщо артилерія працює, мало хто на це звертає увагу – всі звикли. І кожен знає свою роботу. Тихо, спокійно працюємо. Один за одного йшли. Відмовника немає у нас жодного. Всі йдуть, ніхто не відмовляється. Знаєш і хто на сусідніх позиціях, одній і другій. І ти знаєш, що з однієї і другої сторони в тебе фланги прикриті», – пояснює боєць.

Ця бригада сформована на Волині, підготовку проходили рік. Щоденні навчання зі стрільби, заняття з тактики, фізична та психологічна підготовка – все разом зіграло велику роль, кажуть бійці.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися