Бійці 30-ї бригади перебувають у зоні АТО, а по документах — в Херсонській області
Житомирщина

Бійці 30-ї бригади перебувають у зоні АТО, а по документах — в Херсонській області

20 березня 2015, 00:26
0
0
Сподобалось?
0

Депутат Богдан Сметанюк підготував звернення до військового прокурора Житомирського гарнізону на начальника управління СБУ щодо бійців 30-ї окремої механізованої бригади, які вже два місяці в зоні АТО, а по документах – в Херсонській області.

Про звернення Сметанюк повідомив після завершення розгляду питань порядку денного сесії Житомирської облради 19 березня.

«В мене звернення до військового прокурора Житомирського гарнізону і до начальника управління Служби безпеки України. Суть справи: в нашій області дислокується 30-та механізована бригада і на даний час бійці цієї бригади знаходяться в зоні АТО, з 22 січня. Вони звернулись до мене в телефонному режимі підняти це питання на сесії, я навіть не міг подумати, що таке може бути. Люди вже два місяці знаходяться у селищі Луганське, це біля Дебальцевого, у тих страшних подіях вони брали участь, у вивезенні ранених. За триста метрів від них – наші вороги окопуються, будують рубежі оборони. І так вийшло, що з 2-го взводу 3-ї роти 1-й батальйон цієї механізованої бригади – вони взагалі ніби там не числяться, а по документації, яка існує в штабі 30-ї бригади, вони перебувають у селі Українське Херсонської області», - розповів депутат.

Він наголосив, що відсутність документів про перебування в зоні АТО позбавляє бійців статусу, а їхні сім’ї – пільг та додаткових виплат за участь у бойових діях.

Джерело: Житомир. інфо 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися