У Гюмрі вводять внутрішні війська через загрозу масових протестів, спровокованих розстрілом російським солдатом вірменської родини
Світ

У Гюмрі вводять внутрішні війська через загрозу масових протестів, спровокованих розстрілом російським солдатом вірменської родини

19 січня 2015, 19:37
0
0
Сподобалось?
0

 

Як ми вже повідомляли, російський солдат розстріляв вірменську родину Аветисян у Гюмрі вранці 12 січня. Від куль на місці загинуло 6 людей. Сьогодні стало відомо про сьому жертву - в лікарні померло 6-місячне немовля, яке виродок не добив багнетом.

Попередньо, російський солдат Валерій Пермяков проник у дім вірмен на світанку через вікно. Хтось з родини прокинувся - це й спровокувало напад люті. Військовослужбовець дістав зброю і розстріляв усіх, хто був вдома й на той момент ще лежав у ліжках. Не пощадив ні дорослих, ні дітей. Розправившись з вірменською родиною, втік. Убивцю затримали на вірменсько-турецькому кордоні.

Цинічна розправа російським солдатом ні в чому не винних мирних мешканців у Гюмрі викликала хвилю протестів серед населення. Люди брали штурмом 102 російську військову базу, вимагаючи видати Вірменії убивцю й взагалі прибрати іноземну військову частину з їхнього міста геть! Сьогодні, коли стало відомо про смерть останнього потерпілого в цій жахливій трагедії - 6-місячного малюка, влада Вірменії вирішила ввести внутрішні війська, побоюючись загострення конфлікту.

Тим часом з неофіційних джерел стало відомо, що судовий процес над солдатом Валерієм Пермяковим, який вбив родину Аветисян, пройде на території Вірменії, проте судитиме його російський Військовий суд. Після винесення вироку злочинця відправлять до Росії для відбування покарання.

Джерело: Українська правда

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися