У Росії нова пісня про Путіна виявилася гімном Гітлерюгенда
Світ

У Росії нова пісня про Путіна виявилася гімном Гітлерюгенда

8 жовтня 2014, 12:52
0
0
Сподобалось?
0

Днями у підмосковному Одинцово відбувся фестиваль «Гармонь збирає друзів». Тут відбулася прем'єра пісні «Действуй, Путин!», яку виконали відомий в Росії гармоніст Сергій Борискын і його внучка Марина. Її текст, як нескладно здогадатися, був присвячений президентові Росії і нудотно вихваляв незаконну озброєну анексію українського півострова Крим.

Хтось з глядачів встиг записати виступ сімейного дуету в Одинцово на відео, і пісня стала справжным Інтернет-мемом. Ось тільки музика патріотичного російського хіта українським блогерам здалася до болю знайомою. Врешті-решт, деяким вдалося згадати, що її чули в одному з фільмів про Другу світову війну, а потім знайшовся і оригінал - пісня «Vorwärts! Vorwärts!» ! («Вперед! Вперед!»), яка за часів Третього рейху в Німеччині була офіційним гімном фашистської спілки молоді, відомішої як Гітлерюгенд. Щоб зрозуміти це, досить усього лише уважно прослухати обидві композиції.

https://www.youtube.com/watch?v=wSjCAFBNAic

https://www.youtube.com/watch?v=kOmPfd3WgAs

Це вже далеко не перший випадок, коли прибічники діючої російської влади із задоволенням використовують творчу спадщину нацистської Німеччини. Одним з найбільш скандальних прикладів в недавньому минулому була спроба написати офіційний гімн російського парламенту - Державної думи. Виконав її Йосип Кобзон. Текст у пісні «Обранцям Росії» був, зрозуміло, новий, а ось в музиці уважні слухачі відразу пізнали нацистський гімн «Deutschland, Deutschland über alles» («Німеччина, Німеччина понад усе»).

https://www.youtube.com/watch?v=-Mf3y9YsUPQ

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися