Поважні причини, які відтерміновують похід у військкомат
Актуально

Поважні причини, які відтерміновують похід у військкомат

16 жовтня 2022, 12:28
0
0
Сподобалось?
0

Війна триває, тож мобілізацію продовжено до 21 листопада. В Україні військовозобов’язаними є чоловіки віком від 18 до 60 років, за винятком певних категорій осіб, визначених законом. Під час воєнного стану повістки можуть вручати у будь-якому місці, і це не є порушенням. Наприкінці вересня Уряд суттєво скоротив перелік підстав, через які громадянам можна не з’являтися до центрів комплектування та соціальної підтримки (військкоматів) під час мобілізації. Тож тепер поважними причинами вважаються:

– хвороба або необхідність догляду за хворою дружиною (чоловіком), дитиною, а також своїми батьками або дружини (чоловіка), які проживають разом з військовозобов’язаним чи резервістом, у разі неможливості догляду за хворим іншими близькими родичами;

– здійснення щодо військовозобов’язаного або резервіста кримінального провадження, а також застосування до нього адміністративного стягнення чи кримінального покарання, що унеможливлює його прибуття.

Варто знати, що ці причини необхідно підтверджувати відповідними документами чи довідками. Неявка призовника без поважної причини буде каратися відповідно до чинного законодавства.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися