Представник МЗС відповів на пропозицію бойовиків обмінятися «парламентськими» делегаціями і назвав бойовиків «клоунами»
Україна

Представник МЗС відповів на пропозицію бойовиків обмінятися «парламентськими» делегаціями і назвав бойовиків «клоунами»

8 березня 2015, 12:56
0
0
Сподобалось?
0

Офіційний Київ готовий розмовляти з представниками Донбасу, але не з польовими командирами, а з тими, кого населення регіону обере в ході законних виборів, заявив заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко.

«Ми розуміємо, що в нинішній ситуації існує необхідність« зшити »Україну, від якої відривають шматки наші сусіди, і ми готові йти назустріч, враховувати думку місцевого населення цих регіонів. Але ми не можемо, і не будемо розмовляти з польовими командирами. Для цього Тобто вибори і той, хто буде обраний (навіть Плотницкий або хто завгодно інший законно обраний) представлятиме регіон і брати участь у подальшому політичному процесі. А підсовувати якихось російських громадян або найманців і робити з них лідерів Донецька і Луганська – це несправедливо», – сказав В.Пристайко в коментарі «Інтерфакс-Україна».

За його словами, вибори на контрольованій «ДНР-ЛНР» території можуть пройти тільки після відводу звідти озброєнь і військ, і цей факт повинен бути зафіксований ОБСЄ.

«Ми не можемо проводити вибори, коли в регіоні знаходиться невідома кількість іноземних збройних формувань і просто якихось клоунів. Хто братиме участь у виборах – донські козаки?», – сказав дипломат.

Як відомо, кількома днями раніше «голова народної ради» «ДНР» Андрій Пургін розповсюдив, чомусь через російські ЗМІ, звернення до голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана, запропонувавши йому прийняти делегацію з «республік» у Києві, а також запросив Гройсмана у Донецьк.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися