В Україні створили безпілотний броньовик
Україна

В Україні створили безпілотний броньовик

6 листопада 2016, 19:10
0
0
Сподобалось?
0

Перший український безпілотний автомобіль створили компанія «АвтоКрАЗ» та запорізька інжинірингова компанія «Інфоком Лтд». Про це повідомив глава уряду Володимир Гройсман на сторінці у Facebook.

«Трансформація України з сировинного придатку для інших у розвинуту державу-експортера конкурентноздатних продуктів та послуг — одне із важливих завдань нашого уряду. Маємо черговий український успіх — компанія „АвтоКрАЗ“ та запорізька інжинірингова компанія „Інфоком Лтд“ створили перший український безпілотний автомобіль», — написав він.

Автомобіль оснащений комплексом спеціальних датчиків, завдяки яким він легко орієнтується в дорозі. Серед них є тепловізор із системою автоматичної цілевказівки і захоплення, передній і задній радари для виявлення перешкод, ємнісний датчик присутності людини в радіусі 18 метрів, відеокамера з охопленням 360˚ та далекомір.

«Основна мета створення безпілотного броньованого автомобіля КрАЗ — допомога військовим в зоні бойових дій для мінімізації ризиків і збереження життя особового складу при виконанні різних тактичних завдань», – повідомляють в компанії «АвтоКрАЗ».

 Додатково авто оснащене програмно-апаратним комплексом «SmartDrive» і навчанням у реальному режимі часу «Teach-inDrive», в якому система запам'ятовує заданий маршрут. Координати проходження для занесення в базу передаються по GPS через супутник.

https://www.youtube.com/watch?v=8WBD8yKjkNE


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися