21-річна жінка народила доньку в окупованій Бучі під обстрілами
Україна

21-річна жінка народила доньку в окупованій Бучі під обстрілами

30 квітня 2022, 22:02
0
0
Сподобалось?
0

21-річна Ганна Тімченко була змушена народжувати у власній квартирі в Бучі, де на той момент не було ані ссвітла, ані води, ані газу, а місто було під постійними обстрілами.

Про це йдеться в сюжеті Сніданку з 1+1.
24 лютого Ганна була у пологовому будинку в Києві. Однак разом з чоловіком вони прийняли рішення повернутися до рідного міста Бучі. Адже в пологовому будинку всім породіллям сказали спуститися в підвал.

“О пів на шосту ранку до палати зайшов лікар і каже, аби ми зібрали найважливіші речі, бо будемо спускатися до підвалу, нас бомблять”, – каже вона.

В Бучі обстріли не стихали, тому Ганна зрозуміла, що народжувати доведеться вдома. Вона вивчала інформацію в інтернеті про домашні пологи. На щастя, в будинку жила лікарка-терапевт, яка згодилася допомогти.

Майже 2 тижні Ганна з чоловіком та братом жили у підвалі, але 7 березня жінка відмовилася покидати квартиру, їй було важко дихати у сирому приміщенні. В той же день у неї почалися пологи, без води, світла, зв'язку, газу. Замість води у них були вологі серветки, замість світла – свічки. Кімнату для процесу пологів підготували, як могли.

8 березня о 7 ранку Ганна народила дівчинку Алісу, пуповину перерізав тато.

А вже 10 березня родина таки наважилася на евакуацію з Бучі. Виїжджали машиною, яка була 3-тя в колоні з 21-ї машини. На щастя, всім тоді вдалося вибратися неушкодженими, але Ганна згадує:

"Був момент, коли ми під'їхали до чергового блокпоста, там стояли 2 танки, направлені дулом в нашу сторону, і на кожному з танків сиділо по 10 росіян. Вони підняли всі автомати на нас. Те, що відбувалося у нас всередині, не передати словами. Та зрештою вони в один момент опустили ці автомати, танки роз’їхалися в різні сторони, і ми проїхали. Це був останній ворожий блокпост".

Далі сім'я виїхала в Бердичів, де в місцевому пологовому Ганну і Алісу оглянули лікарі. На щастя, в пологах для обох пройшло все добре. 4 тижні сім'я перебувала в Житомирській та Рівненській областях, а далі наважилася повернутися до Києва. В рідне місто вже навідалися після того, як побачили кадри з подвір'я біля власного будинку, які знімав Дмитро Комаров, що показав звільнену від росіян Бучу. Ганна розповідає:

Ганна Тимченко каже, що їхній будинок, на щастя, вцілів, але квартиру пограбували окупанти:

"У мене був великий кіндер-сюрприз, і вони навіть його розім’яли, думали, що там щось приховано", – розказує Ганна.





Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися