Зеленський надав українське громадянство Олександру Невзорову
Україна

Зеленський надав українське громадянство Олександру Невзорову

3 червня 2022, 14:41
0
2
Сподобалось?
2

Опозиційний російський журналіст Олександр Невзоров за прискореною процедурою отримав громадянство України. Відповідний запит він подав у березні. Указ про присвоєння громадянства підписав Володимир Зеленський. Разом з Олександром Невзоровоим громадянство отримала і його дружина Лідія.

Олександр Невзоров – давній критик путінського режиму. Засуджував війну проти України з 2014 року, а після повномасштабного вторгнення став ще категоричнішим. Змушений був виїхати з РФ, після того, як на нього відкрили кримінальну справу. В одному з випусків свого відеоблогу «Наповал» Невзоров показав наслідки варварських обстрілів та бомбардувань у Маріуполі. У слідчому комітеті Росії ці матеріали назвали такими, що порочать гідність збройних сил РФ.

Сам Невзоров сьогодні пояснив, чому вирішив просити українське громадянство. Він зазначив, що не хоче бути військовим злочинцем разом з іншими 140 мільйонами росіян які, або мовчать, або підтримують політику диктатора Путіна в Україні. Мовляв, краще стати в один стрій з жертвою, якою на сьогодні є Україна, ніж бути серед убивць.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися