Руслана ФАДЕЄНКО з дочкою
Україна

Біженка з дочкою потрапили до педофіла

24 липня 2022, 15:12
0
0
Сподобалось?
0

Коли киянка Руслана Фадеєнко разом з дитиною втікала від війни за кордон, навіть у страшному сні їй не могло привидітися, які митарства доведеться пережити. Жінка не хотіла їхати з дому, але чоловік наполіг – треба рятувати одинадцятирічну доньку.

Сеньйора приревнувала українку до чоловіка

Руслана з Кірою перетнули угорський кордон у битком набитому автобусі. Там уже чекали знайомі, які завезли маму з дівчинкою в Італію. У місті Барбата італійська сім’я Марчизо зустріла українців привітно і гостинно. Виділили кімнату з окремим входом, всіляко підтримували. І, певно, Руслана з дитиною тут і залишилася б, але сталося непередбачуване – захворіли з дочкою на ковід. Очевидно, підхопили хворобу у переповненому автобусі, коли втікали з України. Ніхто тоді не думав про дистанцію чи маски. Руслана дуже переймалася, бо мимоволі привезла цю небезпечну болячку у дім, де живе онкохвора літня жінка. І хоч італійці приносили ліки, заспокоювали українку, вона все ж за порадою чоловіка, який лишився вдома, надумала їхати в інше місце. Волонтери знайшли чоловіка, який зі своєю дружиною та дитиною був радий прийняти українців. Навіть приїздив у Барбату знайомитися!

– А коли він перевіз нас до себе, ми зрозуміли, що перед нами щонайменше брехун. Ніякої жінки у нього не було. Він вимагав інтимної близькості, тож я боялася і за себе, і за дочку, – згадує Руслана.

Ніч ледве пережила. Знову допомогли волонтери – відвезли жінку з дочкою у безпечне місце, де біженці чекають розселення. Раптом в Мілані знайшлася одна аристократка, яка погодилася надати кімнату у центрі міста. Та виявилося, що вона хотіла мати безкоштовну домогосподарку.

Кілька тижнів Руслана з дочкою жили ще в однієї італійської сім’ї в Мілані. Та сеньйора почала ревнувати свого чоловіка до українки, а той тільки підігрівав злість. Українка опинилася у непростій ситуації. А тому виїхала звідти і знову попросила допомоги у волонтерів.

Торкався і потай фотографував дітей

І тут з’явився Джованні. Добрий, щирий, він старався допомогти, підтримати біженців, підшуковував житло. Забавляв дітей, вчив їх грати у волейбол.

– Але через деякий час дочка поскаржилася, що він приставучий, торкається її руками, може навіть поцілувати у щоку, – розповіла журналістам Руслана. – Я тоді була зайнята виживанням, пошуками житла, тож списала це на італійський темперамент.

Не тільки Руслана, а й інші жінки були неприємно вражені дивною поведінкою італійського волонтера. Бо їхніх дітей він теж торкався і без дозволу батьків фотографував, що заборонено законом. Пішли у поліцію. Як виявилося, Джованні, який представлявся працівником цивільного захисту і видавався щирим, – серійний педофіл! Він був двічі засуджений за розпусту дітей і розповсюдження дитячої порнографії. На його сторінці у соцмережах знайшли багато фото неповнолітніх українців, які зроблені без відома батьків. Очевидно, Джованні скористався скрутною ситуацією біженців, адже від війни втікають переважно жінки з дітьми. Вони не знають ні мови, ні законів і радо приймають допомогу, доброзичливе ставлення. Тож серед тих нещасних жінок легко знайти довірливу здобич. А ще Джованні вигадував різні способи, аби наблизитися до дітей. В інтернеті представлявся жінкою  і шукав роботу няні. Якщо хтось зацікавлювався його оголошенням, то відповідав, що жінка вже знайшла місце і її замінити може він. Одна італійська сім’я клюнула на його гачок. Якось батьки несподівано прийшли додому і застали страшну картину: дитина сиділа у Джованні на колінах, а він робив неоднозначні дії. Його одразу забрали у поліцію. Зараз педофіл під слідством.

Руслана пережила за кордоном немало. Тож закликає інших жінок: будьте пильними, не соромтеся просити документи у волонтерів, дивіться за дітьми, не дозволяйте, щоб їх потай фотографували, і звертайтеся по допомогу до будь-якої людини у формі. Більшість італійських волонтерів допомагають щиро, від душі, за що Руслана їм дуже вдячна!

Юлія ШЕВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися