Плов овочевий: рецепт для тих, хто постить
Україна

Плов овочевий: рецепт для тих, хто постить

28 березня, 11:45
0
0
Сподобалось?
0

Овочевий плов – це ситна й корисна страва, яку можна приготувати в піст. Вона готується винятково без м'яса. Рис використовуйте на свій смак, також вам знадобиться ріпчаста цибуля, морква, солодкий перець, помідори, часник і приправи.

Інгредієнти

  • Рис 1 скл.
  • Вода 2 скл.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • перець болгарський 1 шт.
  • помідори свіжі 2 шт.
  • часник 3 зубки
  • куркума 1 ч. л.
  • перець чорний мелений
  • сіль
  • олія

Очистьте цибулю та моркву. Видаліть насіння з перцю. Наріжте цибулю невеликими кубиками, моркву і перець – довгими брусочками. Помідори – шматочками.

Рис ретельно промийте великою кількістю води.

В каструлі з товстим дном злегка обсмажте на олії моркву й цибулю. Викладіть перець і помідори. Посоліть, посипте перцем, куркумою. Перемішайте та обсмажте ще дві хвилини. Насипте рівним шаром рис на овочі. Встроміть часник і залийте акуратно по стінці каструлі гарячою водою.

Тушкуйте під закритою кришкою на повільному вогні до готовності рису приблизно 10-15 хвилин. Зніміть з вогню та залиште плов під закритою кришкою на 15 хвилин. Перед подаванням на стіл страву перемішайте.

Поради:

За бажанням додайте консервований зелений горошок або кукурудзу.

Для приготування плову можна використовувати сковороду з товстим дном.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися