Рецепт картопляної запіканки з грибами
Україна

Рецепт картопляної запіканки з грибами

29 березня, 13:16
0
0
Сподобалось?
0

Картопляна запіканка з грибами – це проста, недорога страва, яка урізноманітнить ваше меню під час посту. Вона готується з картопляного пюре, обсмажених грибів і сметанного соусу. Страва виходить соковитою, ситною, з апетитною рум'яною скоринкою.

Інгредієнти

  • Картопля 500 г
  • гриби печериці 250 г
  • яйце 2 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • масло вершкове 2 ст. л.
  • олія
  • перець чорний мелений
  • сіль

Картоплю очистьте й помийте. Відваріть у підсоленій воді до готовності 15-20 хвилин. Злийте воду. Додайте яйце і вершкове масло та розімніть у картопляне пюре.

Цибулю очистьте і дрібно наріжте. Гриби вимийте, наріжте пластинами. На розігрітій сковороді з олією обсмажте цибулю і гриби до готовності. Посоліть, поперчіть.

Для соусу до сметани додайте одне яйце, сіль і збийте віночком.

До змащеної вершковим маслом форми викладіть половину картопляного пюре, далі на нього рівномірним шаром – обсмажені гриби, на гриби – решту картопляного пюре, а верхній шар змастіть сметанним соусом.

Випікайте в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці 25-30 хвилин.

Поради:

Гриби можна використовувати як свіжі, так і заморожені.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися