Країни НАТО виділять 15 мільйонів євро на підвищення обороноздатності України
Україна

Країни НАТО виділять 15 мільйонів євро на підвищення обороноздатності України

5 вересня 2014, 08:42
0
0
Сподобалось?
0

Країни-члени НАТО готові надати Україні 15 мільйонів євро фінансової допомоги для проведення реформ у секторі безпеки. Про це на брифінгу після засідання комісії «Україна - НАТО» за участі глав держав і урядів країн-членів НАТО сказав генеральний секретар альянсу Андерс Фог Расмуссен.

«Ми будемо проводити консультації, щоб допомогти Україні з проведенням реформ в оборонному секторі, і союзники за посередництва НАТО нададуть близько 15 мільйонів євро», - сказав Расмуссен.

Водночас він зазначив, що було створено комплексний спеціалізований пакет заходів, що повинен допомогти Україні краще забезпечити власну безпеку, пише "Українська правда".

«Ми зосередимося на кіберзахисті, логістиці, командному управлінні і засобах зв'язку. Ми також допоможемо з реабілітацією військовослужбовців, які постраждали внаслідок конфлікту», - додав Расмуссен, розповівши про створення 4 трастових фондів для України.

Також Расмуссен підкреслив, що український народ і влада повинні самостійно вирішити, яким чином розвивати співпрацю з НАТО в майбутньому.

Як відомо, Расмуссен вважає, що можливість поставок військового обладнання в Україну залежить від рішень окремих країн-членів організації.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися