Порошенко потиснув руку Путіну з неприкритою відразою на обличчі
Політика

Порошенко потиснув руку Путіну з неприкритою відразою на обличчі

26 серпня 2014, 19:49
0
-1
Сподобалось?
-1

Сьогодні у Мінську відбувається саміт у форматі Митний Союз-Україна-ЄС. У зустрічі беруть участь лідери Казахстану, Білорусі та Росії, Президент України Петро Порошенко, та емісари Євросоюзу на чолі з високим представником Кетрін Ештон. Формально зустріч присвячена підписанню Україною угоди про асоціацію з ЄС та мінімізації втрат від цього країн-учасниць Митного Союзу. Реально ж увага усіх світових ЗМІ і дипломатів була прикута до зустрічі президентів України та Росії, яка могла б стати початком кінця неоголошеної війни між країнами.

Фото- і відеокамери зафіксували навіть момент рукостискання Петра Порошенка та Володимира Путіна. Цей протокольний момент виявився дуже неприємним для Президента України. Якщо іншим учасникам зустрічі він щиро посміхався, то коли довелося вітатися з Путіним, Порошенко не зміг приховати відразу на обличчі. Пісдя такого рукостискання зникла й посмішка з обличчя російського президента.

Під час переговорів Петро Порошенко запропонував усім сторонам конфлікту в Україні вийти з нього, «зберігши обличчя».

Про це повідомляє на своєму Твіттері кореспондент AP Наталія Васильєва, пише «Українська правда».

«Порошенко: всі зацікавлені сторони хочуть вийти з конфлікту і зберегти обличчя. Я готовий дискутувати щодо таких стратегій виходу», - процитувала вона слова Порошенка.

Васильєва додала, що слова президента України звучать «на диво стримано», він не згадує російську агресію, її військових, постачання зброї та проблеми на кордоні. У той же час, за її словами, він додав, що Україна не збирається торгувати своєю незалежністю та територіальною цілісністю.

У той же час Путін, за словами Васильєвої, у своїх промовах взагалі ігнорує війну в Україні і говорить лише про економіку.

Сьогоднішня зустріч стала пробною. У ЗМІ уже з'явилися повідомлення, що повторно Порошенко і Путін можуть сісти за стіл переговорів вже у четвер.

https://www.youtube.com/watch?v=I-ZeuTLrQUs


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися