У 2021 році доведеться складати чотири предмети у формі ЗНО
Україна

У 2021 році доведеться складати чотири предмети у формі ЗНО

8 серпня 2020, 15:46
0
0
Сподобалось?
0

Цьогорічним випускникам шкіл вже можна видихнути – принаймні один з хвилюючих етапів, ЗНО, вже залишився позаду. А от тим, хто буде закінчувати школу наступного, 2021 року, треба бути напоготові. Адже Міністерство освіти і науки створило для майбутніх випускників багато нововведень.

Отож, як повідомила заві­дувачка відділу ЗНО та моніторингових досліджень Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Алла Корнейко, система тестування наступного року буде змінена, і легшою вона не стане. З 2021 року державна підсумкова атестація проходитиме лише у формі ЗНО й одразу з чотирьох предметів, які автоматично зараховуватимуться під час вступної кампанії. До обов’язкової української мови та літератури додається математика. Третій предмет можна буде обрати між історією України та іноземною мовою. А четвертий – на вільний вибір випускника. За бажанням дитина може зареєструватися й складати п’ятий предмет ЗНО. Досі дозволялося здавати максимум чотири.

Обов’язкові ЗНО з математики та української матимуть два рівні складності. Скажімо, якщо дитина надумала вступати на гуманітарний напрямок, вона може складати лише простіший рівень з математики. А от тим, хто навчався у класі з математичним нахилом і хоче вступати у технічний вуз – знадобиться поглиблений рівень. Те саме стосується й української мови з літературою. «Технарям» достатньо буде скласти лише базовий рівень на знання української мови, а майбутнім «гуманітаріям» доведеться пройти й українську літературу.

У зв’язку з карантинними подіями цього року відмінили складання ДПА не тільки в школах, а й у профтехучилищах та коледжах, однак наступного  – доведеться повернутися до звичного формату. У формі ЗНО і зі здачею не тільки української мови з літературою, а й математики. І якщо для студентів профтехучилищ поки що не існує ніяких порогових обмежень, то у коледжах «завалене» тестування обернеться відрахуванням.

Мирослава КОСЬМІНА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися