«Її знищили за любов до України»: історія вбитої окупантами вчительки з Бучі
Україна

«Її знищили за любов до України»: історія вбитої окупантами вчительки з Бучі

13 січня, 14:05
0
0
Сподобалось?
0

Ворог свідомо знищує все українське – нашу мову, культуру, звичаї. І наших людей. Світлих, мирних, інтелігентних. Таких, якою була Тетяна Шипило, вчителька початкових класів у школі Бучі.

Під час окупації росіяни вбили її разом із сином та чоловіком. Вбили за те, що вони – українці. Наталя, мама учня Тетяни Іванівни, розповіла історію вчительки та її сім’ї. Говорячи про те, що відбувалося тоді, жінка не стримує сліз.

"Здавалося, що все зло, яке є у світі, прийшло туди. Окупанти вихвалялися тим, що вбили "сім’ю бандерівців". Усі батьки, всі діти дуже любили Тетяну Іванівну. Це була друга мама. Ми знали, що коли приводимо дітей до школи, вони в безпеці. Вона привчила їх любити українське: мову, одяг, наші пісні", – згадує Наталя у розмові з актором та ведучим Олексієм Сухановим.

Батьки учнів знали, що на вулиці, де мешкала вчителька разом із родиною, було пекло. Після 18 березня 2022 року зв’язок з Тетяною Іванівною обірвався. Згодом Наталя та інші сім’ї дізналися, що неподалік від будинку родини Шипило біля дитячого майданчика знайшли обгорілі тіла.

"Ми маємо про це говорити. Це дуже боляче. Але якщо не будемо говорити, то це означатиме, що ми змирилися", – упевнена Наталя.

Про те, як вона підтримала сина після звістки про смерть улюбленої вчительки, про складну ідентифікацію та перепоховання тіл, та про те, що допомагає триматися сьогодні,  - у розповіді Наталі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися