Котлети із печінки стануть смачним бюджетним обідом чи вечерею. Вони також підійдуть до будь-якого гарніру чи салату зі свіжих овочів. Для приготування вам знадобляться печінка, жирний шматочок свинини, а замість борошна - вівсяні пластівці.
Інгредієнти
- печінка свиняча 400 г
- свинина 150 г
- яйце 1 шт.
- цибуля ріпчаста 2 шт.
- вівсяні пластівці швидкого приготування 50 г
- молоко 50 мл
- сода 0,5 ч. л.
- перець чорний мелений
- сіль
- олія
Вівсяні пластівці залийте молоком на 20 хвилин.
Печінку промийте та обсушіть. Видаліть плівку та жовчні протоки.
Цибулю очистіть і наріжте на шматочки.
Печінку, свинину та цибулю перебийте блендером. З'єднайте з вівсяними пластівцями, додайте яйце, соду, перець та сіль. Перемішайте та відправте в холодильник на 15-20 хвилин.
На розпечену сковороду з олією викладайте столовою ложкою печінкову масу і обсмажуйте на середньому вогні по 2-3 хвилини з двох боків до золотистої скоринки.
Поради:
Печінку використовуйте будь-яку.
Свинину можна замінити свинячим салом.
Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!