У Луцьку в школі розгорівся скандал: вчителька сказала учням, що їх «зничтожать росіяни»
Волинь

У Луцьку в школі розгорівся скандал: вчителька сказала учням, що їх «зничтожать росіяни»

14 лютого, 12:45
0
0
Сподобалось?
0

Нещодавно у мережі з'явився аудіозапис зафіксований на одному з уроків луцької школи. На ньому вчителька розповідала своїм учням сумнівні речі щодо війни, яку росіяни розв'язали проти України.

«Мало того, що ви українці – вас зничтожать так і так. Ладно, я ще росіянка, мене може ще врятують. А ви куди дінетесь? То думайте вже про це, про своє майбутнє», – це і розповіла вчителька однієї з луцьких шкіл – пише Конкурент.

Відповідне відео днями з'явилось в інфопросторі, та викликало величезну хвилю обурення. За лічені години під роликом, де викладач «дає настанови учням», назбиралось понад 200 коментарів, – повідомляє телеканал «Конкурент TV».

Коментатори стверджують, що голос на записі належить вчительці математики, яку нібито звати Ірина Малихіна. Журналісти телеканалу відшукали у фейсбуці людину з таким ім'ям. У шапці профілю зазначено, що жінка працює вчителем математики у луцькій школі №5. Що цікаво, майже усі дописи російською мовою. Більшість цих дописів опубліковані у 2019 році.

Журналісти намагались зв'язатися з пані Іриною щодо цього інциденту, але на повідомлення вона поки не відповідає.

Навідавшись у луцький ліцей №5, дирекції на місці «Конкурент TV» не застав, однак згодом з'явився чоловік, який представився заступником директора. На камеру він відмовився коментувати ситуацію. Втім, про інцидент, каже, знає.

«Проводиться службове розслідування по даному факту», – заявив заступник директора.

– Можливо, ми б змогли поговорити з вчителькою.

– Наразі, ні. Треба кілька днів, щоб ми все з'ясували. Що за запис, чи дійсно так є. Тому проводиться службове розслідування.

Також не на камеру чоловік, який назвався заступником директора, розповів, що особисто він підтримує Україну та не погоджується з висловлювання вчительки їх навчального закладу.

Знають про цю ситуацію і у Департаменті освіти Луцькради.

«Керівник закладу повідомив про цю ситуацію. Прийняті були рішення дисциплінарного характеру, притягнули до відповідальності педагога. Дисциплінарного характеру є два види – це догана або звільнення. Яке рішення керівник прийняв... Він мені сказав, що дисциплінарного характеру рішення прийнято. Важливо, що розслідування проведено, важливо те, що службове розслідування здійснено. Вона, наскільки я знаю, вибачалась перед педагогічним колективом і в тому класі, де вона те все повідомляла, такі речі негативні, на мою думку», – наголосив начальник Департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар.

Про яке дисциплінарне провадження йдеться ані Віталій Бондар, ані заступник директора у ліцеї журналістам так і не розповіли. Тим часом обізнані люди у мережі пишуть, що вчителька, яка сказала дітям, що їх «зничтожать росіяни» через те, що вони українці, отримала догану.

Деталі – у відео:


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися