На сибір впав не Тунгуський метеорит, а НЛО?
Світ

На сибір впав не Тунгуський метеорит, а НЛО?

16 червня, 12:23
0
0
Сподобалось?
0

Цю катастрофу першим досліджував українець

Вранці 30 червня 1908 року сталася незвичайна природна катастрофа. У віддаленому районі Сибіру біля річки Тунгуска земля здригнулася від потужного удару. Вибухова хвиля двічі обігнула планету, її зафіксували метеостанції в Англії, Німеччині, Ташкенті, Іркутську, Тбілісі. А от газети росії, на території якої сталася природна катастрофа, написали про це всього кілька слів.

Повалило 80 мільйонів дерев!

З часу Тунгуської таємниці минуло більше століття, а вчені досі ламають голови над питанням: що ж це було? Метеорит, комета, ядерний вибух чи навіть НЛО? Бо той удар призвів до неймовірних руйнувань. Вогняна куля діаметром до 100 метрів спустошила дві тисячі квадратних кілометрів тайги, повалила 80 мільйонів дерев. Кажуть, що від удару навіть утворилося озеро Чеко. За 60 кілометрів від епіцентру в будинках повилітали вікна. Сотні північних оленів перетворилися на обвуглені туші. Зіткнення небесного тіла з атмосферою Землі спричинило викид енергії майже у 185 разів більший, ніж атомна бомба в Хіросімі. Людських жертв не зафіксовано, бо це було віддалене дике місце. Брати Чучанчі та Чекарена Шанягірь, що перебували за 30 кілометрів від місця вибуху, описували події так. Землетрус, падіння дерев, грім, ще один землетрус, сильний жар, від чого хвоя на деревах і мох загорілися, поява другого сонця, грім, блискавка, смерч, вогонь у небі, сильний вітер, що збив братів з ніг. Такі явища бачили в радіусі 800 кілометрів. Сейсмічні поштовхи були відчутні навіть у Великій Британії!

Леонід КУЛИК

Прибульці летіли на Байкал

У москві та санкт-петербузі про Тунгуський вибух не писали, про цю страшну новину повідомили лише місцеві газети. Тільки майже через двадцять років про природну катастрофу дізнався вчений Леонід Кулик. До речі, батьки його були вихідцями з України, з козацького роду. Він переконав радянську владу у важливості наукової експедиції. Дослідники виявили на місці вибуху величезну ділянку з поваленими деревами у вигляді метелика і жодних уламків космічного тіла! Кулик припустив, що вони загрузли в болоті.

Оскільки точну причину катастрофи не з’ясували, тому й виникла ідея, що це сталося через НЛО, мовляв, тарілка інопланетян прямувала до озера Байкал. У 1988 році дослідники з санкт-петербурга, зокрема Юрій Лавбін, неподалік місця катастрофи виявили металеві стержні. Тому припустили, що з космосу на нашу планету насувалася величезна комета. Нібито про це стало відомо якійсь високорозвиненій цивілізації. Інопланетяни, щоб врятувати Землю від глобальної катастрофи, вислали свій дозорний космічний корабель. Він розколов комету, корабель прибульців був пошкоджений і тому зробив вимушену посадку на Землю. Згодом екіпаж корабля відремонтував свою машину і благополучно покинув нашу планету, залишивши металеві стрижні. 

Досі не вщухають пристрасті навколо Тунгуського метеориту. Чи проводяться якісь дослідження тепер – невідомо. Можливо, кремлівській владі не до того, бо ж полізли війною в Україну. Як і колись царська влада не цікавилася таємницею, бо росію тоді трясло після революції.

Юлія ШЕВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися