«На порозі лежали трупи 7 терористів»: подружжя в Ізраїлі віддало свої життя, щоб врятувати дітей
Світ

«На порозі лежали трупи 7 терористів»: подружжя в Ізраїлі віддало свої життя, щоб врятувати дітей

10 жовтня 2023, 13:38
0
0
Сподобалось?
0

В Ізраїлі поблизу Сектора Газа подружжя ціною власного життя ліквідувало кількох бойовиків ХАМАС, щоб врятувати своїх дітей. Ізраїльське подружжя сховало дітей, очікуючи на терористів у будинку.

Деталі трагічної історії розповів консул Ізраїлю у Західному регіоні України Олег Вишняков. Захищаючи дітей, загинули Адар та Ітай Бердичівські із кібуцу Кфар Аза.

Як розповів Вишняков, подружжя сховало своїх 10-місячних близнюків у бомбосховище. Щоб відвернути увагу терористів від дітей, вони чекали на бойовиків ХАМАС у будинку.

Консул зазначив, що Адар та Ітай служили в армії, були офіцерами та мали зброю вдома. Після нападу ХАМАС подружжя не здавалося і стало на захист власного будинку.

Олег Вишняков розповів, що на порозі будинку подружжя лежали трупи 7 терористів.

Діти Бердичівських, які на самоті провели в кімнаті 13 годин, вже в безпеці. Дітей знайшли брат Ітаю та батько Адар, які весь цей час билися з терористами.

Напад ХАМАС на Ізраїль: коротко

7 жовтня палестинський рух ХАМАС завдав масованого ракетного удару по Ізраїлю. Також бойовики проникли у сім ізраїльських громад на кордоні з Сектором Гази.

У відповідь ЦАХАЛ завдав ударів по об'єктах ХАМАС. 9 жовтня армія Ізраїлю заявила, що повернула під контроль всі населені пункти на кордоні.

Прем'єр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу анонсував, ймовірно, нові удари по Сектору Гази. Він опублікував ролик, який підписав "ми почали".

У відповідь бойовики ХАМАС пригрозили, що на кожен "удар без попередження" і підірваний будинок страчуватимуть по одному ізраїльському цивільному заручнику.

За даними Ізраїлю, жертвами нападу ХАМАС стали вже 900 мирних жителів. Ще 2 500 осіб отримали поранення.

Ізраїль вже мобілізував до армії 300 тисяч резервістів, що стало найбільшою кількістю призваних військових в історії країни.

Також військові заявили, що воєнна кампанія проти терористів ХАМАС може бути "тривалою". Через це у ЦАХАЛ опублікували інструкції для цивільних.

Ізраїльтянам рекомендують запастися їжею і водою щонайменше на 72 години.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися