Кажуть, що для того, аби бути щасливим наступного року, потрібно на Андрія поласувати варениками. Саме вони є традиційною стравою цього дня.
Солодкі вареники готували на вечорниці, куди сходилася молодь на ворожіння. Ця страва обов'язково сподобається всім, хто любить солоденьке.
Вареники з маком, курагою та мигдалем – покроковий рецепт
Час: 2 години
Порцій: 10
Інгредієнти:
– 4 склянки борошна;
– 1 склянка води;
– 1 чайна ложка рослинної олії;
– дрібка солі;
– 300 грамів маку;
– 3 столові ложки меду;
– 150 грамів мигдалю;
– 150 грамів кураги;
– 1 чайна ложка лимонного соку;
– мед та мигдалеві пелюстки для декору.
Приготування:
Висипте в широку миску просіяне борошно гіркою. Зробіть невелику ямку в борошні, додайте туди сіль і влийте гарячу воду та рослинну олію. Замісіть еластичне тісто та залиште його в теплому місці на 20 хвилин.
Натріть на грубій тертці мигдаль, а потім розітріть його в ступці.
В миску з розтертим мигдалем додайте цукор, мед і лимонний сік, перемішайте та поставте в холодильник.
Вимийте і замочіть в гарячій воді на кілька хвилин курагу. Потім дрібно нарубайте її ножем або подрібніть в блендері.
Дістаньте з холодильника мигдаль і перемішайте його з курагою.
Залийте окропом на 10 хвилин мак, потім розітріть його в ступці та перемішайте з цукром. Додайте мак до решти начинки.
Розкачайте тісто в багет і наріжте шматочками. З кожного шматочка розкачайте корж. Викладіть на коржі по столовій ложці начинки та сформуйте вареники.
Варіть вареники в підсоленій киплячій воді протягом 5 хвилин, після чого перекладіть на паперовий рушник, а потім – на блюдо. Перед подаванням полийте їх сумішшю меду та оливкової олії, а зверху посипте мигдалевими пелюстками.
Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!